Шефът на Неонатологията в "Шейново": Контролът в най-рисковите точки ще бъде затегнат

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

След щастливата развръзка на случая с разменените бебета в болница "Шейново", който преди Нова година шокира много хора, от вчера децата вече са с истинските си родители.

Това стана възможно след извънсъдебното споразумение между двете семейства след проведените ДНК-тестове, които установиха със сигурност истинските майки.

Началникът на Неонатологията в болницата д-р Донка Узунова обясни в предаването "Говори сега", че контролът в най-рисковите точки ще бъде затегнат като в него ще участват и родителите на децата.

"Облекчението ни е голямо, защото колкото по-бързо децата се върнат при биологичните си родители, ние също ще бъдем по-спокойни. Изчакахме препоръките на "Медицински надзор", тъй като подробното разглеждане на документацията и ролята на всеки един от екипа беше разнищен от тях. В продължение на седмица продължиха тези проверки и колкото и да ми беше неприятно да получа заключението, ние дадохме своите предложения къде във вътрешния правилник да бъдат нанесени подобрения. Има няколко съществени допълнения към вътрешния правилник и правилника на болницата, които да направят контрола в най-рисковите точки двоен. В този контрол категорично ще включим майките на децата, както и бащите когато има контакт с тях", обясни д-р Донка Узунова, началник на "Неонатология" в болница "Шейново".

Вижте целия разговор във видеото

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад