Чавдар Стефанов: Надеждите са Юлия Навалная да обедини опозицията и да продължи да бъде гласът на Навални

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера съпругата на руския опозиционер Юлия Навалная публикува едно емоционално видео, в което подчертава, че ще продължи делото на своя убит съпруг и че не я е страх. Ерата след Навални коментирахме в "Денят започва" с Чавдар Стефанов, бивш кореспондент на БНР в Москва, и с дипломата Любомир Кючуков, бивш зам.-министър на външните работи.

Руската опозиция е много разпръсната, не е единна, на практика тя е убита, така че Юлия Навалная може да стане един от лидерите, едно от лицата на опозицията, смята Стефанов.

"Тя прилича много на Навални, силна жена е. В историята има подобни прецеденти. Във Филипините в края на миналия век, както беше със свалянето на Маркос, както беше и в Беларус този век, но предстои много работа и предстои тя наистина да продължи да се изявява като политик."

Надеждите са тя да обедини опозицията и да продължи да бъде гласът на Навални.

Любомир Кючуков посочи, че тепърва предстои да видим дали Юлия Навалная ще остане извън Русия.

"Тук основният проблем е доколко в момента в Русия е възможно да съществува реална политическа опозиция и какви са нейните шансове. Практиката през последните години показва, че самата система не го позволява и че в условията на война по-скоро има консолидация на руското общество около сегашното управление и алтернативите, доколкото те се оформят, са по-скоро още по-националистически, както видяхме и през бунта на групировката "Вагнер"", коментира той.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад