Д-р Любомир Кулински: Небългарското свинско месо е от страни-членки на ЕС и качеството му не отстъпва на произведеното у нас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За съжаление тенденцията в последните години е, че българското производство на свинско месо не може да задоволи търсенето на месопреработвателните предприятия и по тази причина вносът е факт. Това каза в "Денят започва" директорът на дирекция "Контрол на храните", БАБХ, д-р Любомир Кулински.

Уточни, че, когато говорим за свинско месо, трябва да се избягва думата "внос", защото се подразбира внос от трети страни, а небългарското свинско месо пристига от страните членки на ЕС - от Полша, Румъния, Испания. То подлежи на контрол и няма голяма разлика в качеството на месото от тези страни и на произведеното у нас.

Д-р Кулински смята, че изкупната цена на свинското месо у нас е ниска.

"Тя се регулира от пазара. Търсенето определя предлагането. Затова на този етап това е цената, на която на щанда можем да си купим свинско месо - за едни е висока, за други е ниска, но реалностите са това."

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад