Качеството на месото - как да разпознаваме българското от вносното месо?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Месото, особено свинското, остана една от най-достъпните хранителни стоки. Цената му е непроменена. Изключително важна е темата за вносното и за българското месо. Изпълнителният директор на свинекомплекса в Голямо Враново Вихрен Димитров каза пред БНТ, че миналата година българското свиневъдство отчете една добра година, която донякъде компенсира трагичните резултати от 2022 г. Допълни, че са достигнати предишните капацитети. Годишно в свинекомплекса се произвеждат около 50 000 прасета на кланично тегло около 100 и над 100 килограма. Търговската им мрежа се разширява.

"В процес сме на създаване на хибрид на базата на източнобалканска свиня. Не само се възстановяваме, а искаме да растем и да вървим напред", посочи Димитров.

Той даде съвети как да разпознаваме качественото българско месо в магазина.

Вижте видеото. 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад