Георги Кадиев: Предните управляващи нямат интерес Божков да се върне в България

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Финансистът и бивш депутат от левицата Георги Кадиев бе привикан на разпит в прокуратурата като свидетел по сигнала на Васил Божков срещу политици от ГЕРБ. В "Денят започва с Георги Любенов" Кадиев обясни, че е заради внесения от него законопроект за хазарта през 2014 г. който не е приет от тогавашното мнозинство. Месец по-късно се приема алтернативен законопроект на Менда Стоянова и други двама депутати.

"В този един месец се състояха разговорите, в които Васил Божков отива при Бойко Борисов, казва му: "Кадиев е внесъл такъв законопроект", Борисов му казва: "Отиди при Менда Стоянова" и така. Не знам дали това е вярно. Законопроектът на Менда Стоянова даде възможност хазартният оператор да избира по кой член да се облага, от което Васил Божков се е възползвал в продължение на 5 години. Ако Комисията по хазарта 5 години не е забелязала това, значи има проблем в тях", обясни Кадиев.

Според Георги Кадиев е невъзможно Васил Божков да бъде свален от червената бюлетина за издирване, но ако се прибере в България и бъде съден, вероятно ще има развръзка по казуса.

"Имам усещането, че предните управляващи нямат интерес нито Божков, нито Цветан Василев да се върнат в България. Ако те дадат показания, вероятно ще кажат неща, които на много хора не са приятни. Важно е и дали имат някакви по-солидни доказателства - аудио, видеозаписи. Причината аз да излизам и да говоря за тези неща е защото никога е съм имал подобен тип разговори с Васил Божков. Срещал съм го веднъж през 2006 като заместник-министър, когато пак му вдигнахме данъка", заяви Кадиев.

Арестът на Бойко Борисов е недобре свършена работа, дори напротив, героизирал го е, смята Георги Кадиев.

Вижте целия разговор във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад