Всичко е пари - инфлация, цени, обедняване. Анализът на експертите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За кризите и за джоба на българина, дискусия в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ с участието на Кузман Илиев, Ивайло Пенчев и Тихомир Тошев.

„Факт е, че парите се обезценяват жестоко. С инфлацията може да направим една аналогия с дървениците. Докато не ги виждаме, всичко е наред, но в един момент се появяват на фугите, матрака, картината, превръщат се в такъв проблем, че трябва да се напусне дома. Необходимо е да се намери гнездото, а гнездото са централните банки, които трябва да спрат с печатницата за пари“, коментира Кузман Илиев.

Според Тихомир Тошев засега кредитният пазар остава незасегнат. Лихвите са добри, кредитната активност остава висока. Също така пазарът на имоти продължава да буди интерес, що се отнася готовите жилища.

По думите на Ивайло Пенчев една държава може да съществува и със санкции. Даде пример със Северна Корея, Куба и Иран.

„Във всички тези държави санкциите не събориха правителствата им, а консолидираха народа около лидера си. Ясно е, че Запада трябва по някакъв начин да реагира на войната, това е първичното – искаме да накажем лошия човек Путин. Въпросът е дали санкциите наистина ще го накажат. Има риск те да консолидират руския народ около Путин", изясни той.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад