Какъв ремонт тече по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Строителни дейности в центъра на София изкараха група столичани на протест снощи край НДК. Причината, според недоволните, е изграждане на велоалея по бул. "Патриарх Евтимий", която ще бъде за сметка на десетки паркоместа. Според общината такава велоалея не е предвидена при сегашния ремонт, а става въпрос за подмяна на асфалтовата настилка.

"Много ни притести това, че ще ни намалят с много, много паркоместата, а за жителите на квартала е огромен проблем. Не сме против развитието, но ни е много трудно и считаме, че не е справедливо да ни се намалят паркоместата", каза в "Денят започва" адв. Крум Миланов - живеещ в района.

По думите му на първата страница на заповедта за временната организация на движението пише, че това се прави заради изграждане на велоалея.

Организатор на протеста е Венцислав Банчев - кандидат за кмет на район "Средец" на ГЕРБ на последните местни избори.

"Това не политизира исканията. Тук съм в качеството си на председател на две неправителствени организации - едната е Сдружение на домоуправители, предимно позиционирани в този район. В качеството си на такъв искам да изкажа нашите големи притеснения, че това е стар проект на "Спаси София", който искат да рестартира в момента. Получихме информация от СОС и подкомисия от "Градска мобилност", че днес евентуално ще излезе такова решение. Опитват се да минат по втория начин, през задната врата, по ръба на закона", обясни той.

Според Емануела Стомонякова никой не е готов да предложи алтернатива на живеещите в района:

"Вместо да се увеличават паркоместата в центъра, както беше обещано, се случва обратното - намаляват."

Районният кмет Трайчо Трайков публикува в социалните мрежи позицията си, в която заявя, че има издадена заповед за ремонт на настилката, а не за промяна на организацията на движение. 

В позицията си Столична община отбелязва, че освен ремонт на настилката, ще се извърши и изравняване на дъждоотвеждащи шахти.

Още по темата вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад