Мохамед Халаф: Никой не иска ескалация на конфликта между Израел и Иран

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нито една регионална или световна държава има интерес от ескалация на конфликта между Израел и Иран, която да дестабилизира целия Близък изток. Това каза в студиото на "Денят започва" журналистът Мохамед Халаф.

"Иран искаше да демонстрира сила. Ние наричаме това "грубата нежност" - с толкова много дронове, балистични ракети, ракети "Круз", и нулев резултат - нито има жертви, нито има щети", отбеляза той.

Има коментари, че в голяма част от балистичните ракети е имало технически повреди, посочи журналистът и предположи, че е възможно Иран умишлено е използвал такива средства, за да няма жертви при атаката. Не знаем какво са се разбрали със САЩ, възможно е да има предварителна договорка това да е само демонстрация на сила, допълни Хамид.

Той е убеден, че Израел ще отговори на иранското нападение от събота, въпросът е кога и къде.

"Израел ще отговори. САЩ вече са категорични, че няма да подкрепят такъв удар. Нещо повече, Байдън каза, че Нетаняху трябва да се задоволи с победата и трябва да спре до тук. В Израел има обаче и други тенденции. Религиозната десница в самото правителство настоява да се нападне Иран, други мислят, че няма нужда от удар", коментира Халаф.

Какво още каза той в коментара си вижте във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад