Отрязаха дърветата в центъра на Дупница

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всички дървета пред сградата на Общината в Дупница бяха отрязани по разпореждане на кмета на града - 13 дървета на площад "Свобода". Това доведе до напрежение между общинското ръководство и хората от града. В социалните мрежи също заваляха гневни коментари на граждани, които определят отрязването на дърветата като неправилно и недопустимо.

Кметът на Дупница обясни решението с изпълнението на трансграничен проект между България и Република Северна Македония, който предвижда засаждане на ниска растителност.

"Заболя ме, защото дърветата са млади, не са изгнили. Това бяха хубави дървета. Ако изсече и секвоите, центърът няма да има вид", каза в "Денят започва" Маргарита Иванова.

Председателят на общинския съвет Костадин Костадинов заяви, че "се е объркал в лъжите на сегашния кмет".

"Проектът за трансгранично сътрудничество беше гласуван преди няколко години, но там по никакъв начин не е записано подобно нещо. Още повече, че това не отговаря на наредбата за опазване на зелена градска среда, не отговаря на законите. Сигурен съм, че ще се докаже, че това е незаконно и нередно", увери той и прозова да се не руши образа на Дупница - "един прекрасен град, едно прекрасно място за живеене". 


Още по темата вижте във видеото.
 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад