Какви мерки за сигурност взима БДЖ след нападението във влака София-Бургас

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пътник беше прободен с нож в бързия влака от София за Бургас. Инцидентът е станал край гара Костенец през нощта в неделя. 33-годишният пострадал е откаран в болница "Св. Анна" в София, а нападателят - арестуван.

В "Денят започва" повече за случая и за мерките за сигурност, които се взимат от БДЖ, разказват Пламен Митев - заместник-директор "Пътнически превози" София - БДЖ, и Тодор Тодоров - отдел "Сигурност" към БДЖ.

Нападението е станало много бързо, води се следствие и в момента не може да коментира. Превозната бригада е действала светкавично и са изпълнени всички процедури, съобщи Пламен Митев и добави, че в  почти всички нощни влакове има жандармерия, а превозният персонал, началник-влаковете и кондукторите периодично преминават обучение.

Тодор Тодоров обясни, че патрулите се определят от МВР. Според него охраняващите са достатъчни, защото пътниците не са проблемни и не създават конфликти. Ежегодно се разглеждат списъците на влаковете с повече пътници, прави се анализ и жандармерията от своя страна предприема действия по тяхната охрана.

Вижте видеото!

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад