КТ "Подкрепа" и БСК подкрепят удължаването на мярката 60:40

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Националният съвет за тристранно сътрудничество се събира на онлайн извънредно заседание. Социалните партньори ще обсъдят продължението на мярката 60:40, като идеята е тя да работи до края на годината.

Мярката 60:40 със сигурност ще помогне и сега, след като е доказала, че работи, смята президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов. Той припомни, че към момента тя е запазила около 300 000 работни места. Той очаква да се разшири обхватът на дейностите, които попадат в тази мярка и срокът, в който тя ще бъде реализирана. Предолжението е тя да продължи да действа до края на годината и се предвижда още една дейност, свързана с транспорт, да бъде включена.

Зам.-председателят на Българската стопанска камара Димитър Бранков обясни, че ще подкрепят промените. Те предлагат дългосрочен характер напред във времето. В момента мярката действително се увеличава до края на годината, но срокът за кандидатстване се увеличава с 3 месеца. В БСК са пъстъпили доста предложения 60:40 да има един траен характер, ясно установен във времето, и са предложени конкретни нормативни текстове.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад