Новото правителство прие властта от служебния кабинет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

С гордост и голямо удовлетворение предаваме управлението на държавата на редовното правителство, заяви Гълъб Донев.

По думите му правителството дава надежда, че ще бъдат решавани основните проблеми пред българските граждани и бизнес. Тази надежда може да прерасне в доверие и сигурност, ако продължите да работите за решаване на всички наболели проблеми и стратегически приоритети. За тези 10 месеца служебното правителство свърши огромна по обем работа. Предаваме държавата с добре фунциониращи системи, заяви Донев.

Изрази увереност, че ще има приемственост във властта относно приоритетите. Отчете като успех на служебия кабинет диверсификацията от руското ядрено гориво и природен газ, както и споразуменията с Азербайджан, Унгария, Словакия и Румъния за обединение на газопреносните мрежи, енергийните споразумения с Турция и Гърция.

Направихме прозрачна средата в МС, проведохме отворени врати в МС за първи път, гражданите се докоснаха до всяко едно кътче в сградата на МС, където се взимат важните и отговорни решения за държавата, коментира Донев.

Новият премиер Николай Денков заяви, че трябва да се направи всичко възможно да се започне работа максимално бързо в интерес на гражданите и бизнеса. Приоритетите се определят от НС, не разбрах какъв беше смисълът на този акт да бъдат освободени всички заместник-министри с малки изключения, което не помага да имаме приемственост. Надявам се всички да се срещнат с новите министри, да предадете информация какво става в министерствата, много по-важни са проблемите във всяко едно министерство, призивът ми е да обърнете внимание и на тях (новите министри), заяви Денков.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад