По зрителски сигнал: Семейство е 2 седмици без канализация заради счупени тръби

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сега един сигнал от нашите зрители. Повече от 2 седмици запушен мръсен канал оставя без канализация семейство от сапаревското село Ресилово. Работници от местната община отстранили аварията преди два дни, но при ремонта счупили част от тръбите. Още за неволите на семейството, вижте в следващия репортаж.

Евлоги Петров и семейството му живели във Великобритания повече от 19 години. Преди 2 месеца решили да загърбят живота си в чужбина и да се върнат в родината. Скоро след нанасянето си в бащината къща в село Ресилово обаче установили авария в мръсния канал, за която веднага уведомили

"2 седмици ни оставят без канализация. От 19 сме подали жалбата, че каналът е запушен. Това е отвън на улицата, ние нямаме право да извършваме какъвто и да било ремонт или действия на улицата", разказа Евлоги Петров.

Хората се зарадвали, че дошли работници да отстранят аварията.

"Дойде багер, изкопаха, счупиха тръбите и казаха, че за тях работата е приключена, каналът е отпушен и станаха и си заминаха. Носеха една-единствена лопата, с която трябваше да направят нещо и това беше всичко. Заявиха ми, че, ако искам да имам канал, трябва да си довършва канализацията", допълни Евлоги Петров.

Сега хората се чудят за чия сметка ще бъде извършен ремонтът на повредените тръби. Кметът на община Сапарева баня, Калин Галев каза, че разходите по щетите, както и самата авария, трябва да бъдат за сметка на собственика.

"Отстранена е аварията още в рамките на вчерашния ден. Сега капризите на всички наши граждани, много съжалявам, няма как общината да ги удовлетворява на всички, да им възстановява и щетите в дворовете", заяви Калин Гелев – кмет Община Сапарева баня.

Евлоги Петров изградил импровизиран канал, чрез който да може да се изтича мръсната вода от домакинските уреди.

"Отворихме една тръба специално в двора да се изтича, за да може да ползваме канала. Започна да прелива в двора, прелива на улицата. Освен, че е опасно, най-малкото е и грозно да се виждат отходните води тук", каза Евлоги Петров.

Проблемът за семейството, върнало се от чужбина, за да живее в Ресилово засега остава нерешен. Но Евлоги Петров е твърдо решен да си търси правата, ако трябва дори и в съда.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад