Жители на Свиленград протестират срещу забавен ремонт на участък от АМ "Марица"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бавен ремонт на участък от автомагистрала "Марица" извади на протест жители на Свиленград. 8-километровият участък, поемащ трафика към границата, трябваше да е готов в края на януари, но работата е спряла. Вече 8 месеца движението е двупосочно в едното платно, а това създава опасност от произшествия, особено на прага на летния сезон и засилващия се трафик.

"Загубите са огромни, защото от края на ноември ние не работим, няма достъп до бензиностанцията. Имам 9 назначени и не съм освободил нито един - плащам заплати, осигуровки. Имам договори с фирми с международен транспорт и хората, които не могат да стигнат до нас, реално не могат да си свършат работата", разказа в "Денят започва" собственик на бензиностанция.

Протистиращите настояват ремонтът да приключи максимално бързо, защото трафикът се увеличава многократно с началото на туристическия сезон в съседна Турция и потока от близо половин милион гастербайтери от Турция и Холандия, което създава предпоставки за сериозни индиценти на пътя.

От АПИ съобщиха, че ремонтните дейности ще започнат отново на 2 юни и ще приключат на 1 ноември 2021 година.

Още по темата вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад