След челния сблъсък на двата влака - какви са причините за инцидента?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вчера маневрен локомотив удари пътнически влак на Централна гара в София. Бързият влак за Пловдив е трябвало да тръгне от Централна гара София за Пловдив в 16:30 часа, когато става удара. Зад него е бил маневрен локомотив, който го е ударил. Ударът е бил доста силен, пътниците са го усетили, имало е паднал багаж. 12 души пострадаха, като един беше откаран в болница "Пирогов".

Каква е причината - Варсен Такворян е на мястото на инцидента и разговаря с инж. Венцислав Славков, управител на БДЖ - "Пътнически превози"ЕООД. По неговите думи, на локомотивния машинист, управлявал маневрения локомотив му е прилошало и затова не е успял навреме да реагира. Той каза още, че в момента се провежда разследване от органите на МВР, ще има и вътрешно разследване, като машиниста ще бъде отстранен от работа до приключването им и на всички лица, отговорни за инцидента, ще им бъде наложено дисциплинарно наказание. 

За мерките, които е необходимо да се предприемат за предотвратяване на подобни инциденти говори и Марио Нинов, главен експерт в КТ “Подкрепа”.

Вижте повече във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад