Спортните таланти на България: "Да скочиш над мечтата" - Божидар Саръбоюков (лека атлетика)

Държава: България
Година: 2024
Времетраене: 24 минути
В предаването
Всички епизоди

Документален филм

Автор: Евгени Николов
Режисьор Йоанна Капанова
Оператор Станислав Златев
Монтаж: Мориц Хаздай
Продуцент: БНТ, Дирекция "Спорт"

Поредицата "Спортните таланти на България" представя
лекоатлета Божидар Саръбоюков във филма

"Да скочиш над мечтата"

Божидар Саръбоюков е един от изявените български лекоатлети, медалист от Световно и Европейско първенство за юноши, от Европейския шампионат в зала за мъже.

Пътят на Божидар към победите в спорта е дълъг - от заниманията с лицеви опори и коремни преси, когато е бил едва 4-годишен, до почетната стълбичка на големите първенства. Междувременно се включва и като нападател във футбола, но за кратко.


19-годишният състезател в атлетическите скокове е уникален с постиженията си в три различни дисциплини - скок на височина, скок на дължина и троен скок. Но това не е краят на мечтите му.

Мнозина предричат на Божидар Саръбоюков бляскаво бъдеще, посока, към която той и треньорът му Димитър Карамфилов се стремят.


Подкрепата в спорта е споделена и от семейството - от бащата Петър Саръбоюков и сестра му Ирена Саръбоюкова, която също тренира лека атлетика.

Самият Божидар е искрено привързан към родния си град Харманли, където винаги се връща с удоволствие, защото "тук се чувства спокоен и сигурен".

Божидар Саръбоюков е един от спортните таланти на България, който доказва, че голям спортист може да се роди от малък град и да стигне до световни висини. Голямата му цел сега е олимпийска победа.

За стремежите, увереността и уникалните постижения на Божидар Саръбоюков разказва филмът "Да скочиш над мечтата" от поредицата "Спортните таланти на България".

Божидар Саръбоюков в поредицата "Спортните таланти на България"| БНТ Спорт

СПОРТНИТЕ ТАЛАНТИ НА БЪЛГАРИЯ

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад