Спортните таланти на България: "Волейболно ДНК" - Александър Николов

Държава: България
Година: 2023
Времетраене: 28 минути
В предаването
Всички епизоди

Документален филм

Сценарий: Калин Гугов
Режисьор: Андерй Дочев
Оператори: Владимир Богдански, Любен Бързаков и Николай Балкански
Продуцент: БНТ, Дирекция "Спорт"

Поредицата "Спортните таланти на България" представя младия волейболист Александър Николов във филма "Волейболно ДНК"


20-годишният Александър Николов е един от най-успешните български волейболисти - талантлив и прогресиращ. Стартирал е в "Левски".

Преминал е през Колежанското първенство на САЩ с отбора на Лонг Бийч, в момента играе своя втори сезон с "Кучине Лубе" - Чивитанова в Италианското волейболно първенство и е основен състезател в Националния волейболен отбор на България.

Александър Николов влиза във волейболната зала още в ранна детска възраст, първите му спомени са от тренировки в Италия и Франция, където е бил заедно с баща си Владимир Николов - дългогодишен волейболист и Капитан на Представителния тим на България, по това време състезател в Клубните отбори на Кунео и Лион.

Младата спортна звезда Александър Николов определя своето семейство като "90 процента волейболно" - баща му и майка му Мая са се запознали във волейболната зала, други от фамилията също са свързани с този спорт, а скоро и по-малкия му брат Симеон е дебютирал в Националния волейболен отбор за мъже.

"Мечтата за всеки спортист е олимпийски медал. Моделът за мнозина във волейбола е Матей Казийски", споделя Александър Николов.

Баща му Владимир Николов е категоричен: “Александър не върви по моя път. Той върви по своя собствен!"
Въпреки това двамата имат много сходства в ценностите, в разбирането за чест и отговорност в защита на националния флаг, в мечтата им за участие на Олимпийски игри, в значението на волейбола в живота им.

За пътя на Александър Николов към олимпийската мечта, за традициите, подготовката и семейната история във волейбола разказва филмът "Волейболно ДНК" от поредицата "Спортните таланти на България"

Александър Николов в поредицата "Спортните таланти на България| БНТ Спорт

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад