Стефан Бурджев: Редихме листите на принципа на заявките и номинациите от регионите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Националният съвет на БСП одобри водачите на листи за предстоящите избори на 11 юли. 19 региона остават със същите водачи, а 7 области са с нови.
"Редихме листите на принципа на заявките и номинациите от регионите, профилът, който трябва да имат водачите в парламентарната група. Това е една много сложна система от хора с желания, хора, които се надценяват, подценяват и трябва да се гледат нещата в различен контекст и трябва да се намери най-добрият баланс. Например, ако уважим едната страна на процеса, утре ще ни питате защо нямаме финансисти, икономисти, юристи", обясни в "Денят започва" Стефан Бурджев - секретар на Националния съвет на БСП.

 

Националният съвет на партията одобри предложението на Изпълнителното бюро водач на листата във Велико Търново отново да е отново Явор Божанков. Весела Лечева беше втора в листата на БСП в област Велико Търново за парламентарните избори на 4 април.
Стефан Бурджев коментира отказа и от участие в листите за изборите на 11 юли.
"Весела Лечева е един дългогодишен БСП човек, била е водач. Най-вероятно не е щастлива от това нещо, винаги трябва да се играе отборно, за общия план. Аз съм от Плевенския регион, може би имам най-голямата подкрепа там. Но съм съобразил, че тази подкрепа ще я използвам и ще работя преференциално, да подмогна и листата и общия резултат, и няма значение дали съм на второ или трето място, пето място. Най-лесно е да сме обидени, местата са 28 за водачи."

 

Целият разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад