Поредно нападение над медик шокира жителите на Враца

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Поредно нападение над медик шокира жителите на Враца. Фелдшер от Бърза помощ е удряна с юмруци от развилнели се близки на пациент, който вече бил починал, когато медицинският екип пристигнал на адреса. За случаят разказа репортерът Илиана Минковска в "Денят започва".

Инцидентът станал в неделя привечер, когато трима млади роми пристигнали в Спешния център, за да потърсят помощ за припаднал човек. Разказали, че първо се опитали да се свържат с телефон 112, но връзката не се осъществила, а пък те живеели само на метри от болницата.

Галя Ярмин, фелдшер: "Ние веднага отидохме с една колежка и с линейката и шофьора за по-малко от минута. Започнахме реанимационни мероприятия, обдишване, индиректен масаж, дефебрилации и пак пред Спешния център продължи реанимацията д-р Вачев, който е реаниматор при нас, интубира го, но човекът си беше починал."

Докато медиците се опитвали да върнат към живота 42-годишния пациент, негови близки реагирали агресивно и нападнали дежурния екип в ленейката.

Галя Ярмин, фелдшер: "Синът му дойде, качи се в линейката и ме удари в главата – веднъж тука, после от другата страна, докторът се развика – охрана, охрана..."

Оказало се, че точно в този момент охранителите не могли да реагират, въпреки точните инструкции, които имат за действие при такава криза.

Евгени Евденов, охранител: "Ние реагираме бързо, но този път се е допуснала грешка, защото са се сменявали смените, и са заключвали и това е станало за част от секундата. Излизаме и пазим докторите да не стават конфликти и това е, нищо друго, и се обаждаме на полицията."

Стоянка Конджова, фелдшер в Бърза помощ: "Агресията, която се провявява към нас, е нечовешка, нямат основателна причина, те са дошли тук и са викнаали колежката, даже не са изчакали да подадат сигнал. Нищо не е казал, той директно се е нахвърлил. На всеки се е случвало, няма какво да казват, че не се е случвало."

Това е четвъртото нападение над медици от бърза помощ във Враца. Макар че деянието вече е инкриминирано, лекарите продължават да се чувстват беззащитни, защото най-голямата присъда досега за нападение с нож е била само три месеца затвор.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад