Справяне с хуманитарната криза в Сърбия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нивото на река Дунав в българския участък се покачва, това съобщи за "Денят започва" нашият колега Иво Никодимов, който е във Видин. Взети са всички мерки, за да бъде предотвратено заливане на населени места.

От Сърбия репортерът на БНТ Иван Петров предаде, че прогнозите там са за слънчево време с високи температури. Това благоприятства работата на спасителите, които помагат на бедстващите. От снощи е засилена евакуацията в и около Обреновац, защото това е най-тежко засегнатият район.

Н.Пр. Владимир Чургус, посланик на Република Сърбия у нас, беше гост в студиото на "Денят започва". С него разговаряхме за това с какво България може да помогне на Сърбия в борбата й с последиците от наводненията. Той посочи, че Българският червен кръст вече се е включил и участва активно с всичко необходимо. Той каза още, че посолството на Сърбия работи денонощно и всеки, който желае да помогне, може да се обърне към тази структура. То се намира на ул. "Велико Търново" №3 - в центъра на София. На сайта на посолството непрекъснато се качва актуална информация за всичко, което е нужно на бедстващите.

Българският екип беше един от първите, които се притекоха на помощ, каза посланик Чургус. Най-засегнатият град е Обреновац, освен него още 13 града са пострадали сериозно. Сега най-голямата опасност идва от най-големите реки Сава и Дунав, допълни още той.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад