Анимацията "Златната ябълка" се отправя на премиерно турне в страната

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В „Златната ябълка“ ще видим приключенска история за порастване на четирима тийнейджъри. Ако има свят, в който всички български легенди и фолклор живеят, това е светът на „Златната ябълка“, разказа Елена Рапонджиева – продуцент.

В необятен планински свят, където стари духове бродят из горите и кукерските бойци защитават хората от злото, срещаме Вихра. Тя е 14-годишно упорито момиче, чиято коса е облак и се променя според настроението й. Трудно е да скриеш емоциите си, когато от косата ти вали!

Вихра е дъщеря на змей (дух на бурите) и на човек (кметицата на процъфтяващия град Хан). Ще последваме Вихра в нейното пътуване в търсене на златната ябълка – митичен плод, който изпълнява желания и се появява само веднъж на 100 години.

Към Вихра се присъединяват Влад и Бран – двама братя, които мечтаят да станат кукери, и Тина-Пакостина – малка самодива с ангелски глас и буен характер. Всичко това ви очаква, ако гледате „Златната ябълка“ - фентъзи анимационен сериал, вдъхновен от балканската митология и фолклор. Макар че действието се развива в екзотична фентъзи среда, сюжетът обхваща съвременна тематика и проблеми.

Работата по един от най-обсъжданите сериали започва преди около 5 години, след като създателят му - Димитър Петров, напуска Cartoon Network и се завръща у нас, за да сформира екип, с който развива идеята си.