Авария в хвостопровод замърси реките Юговска и Чепеларска

Авария в хвостопровод на „Лъки Инвест“ ЕООД е довела до замърсяване на водите на реките Юговска и Чепеларска, която пък се влива в река Марица. Това е станало сутринта вчера – в 8 часа, но сигналът е получен следобен на спешния телефон 112.

Авария в хвостопровод замърси реките Юговска и Чепеларска
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От вчера екипи на Басейнова дирекция Източнобеломорски район вземат проби, за да установят степента на замърсяването и докъде е стигнало. ВиК Пловдив съобщиха, че взимат проби от двата сондажа до река Чая в района на село Ягодово, за да се провери зали има замърсяване на питейната вода. В студиото на „На фокус: Регионът“ гостува Марин Маринов - експерт в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“.

По телефон разговаряме с директора на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Смолян Екатерина Гаджева.

Декларация против кариерите за строителни материали в Родопската яка прие Общинският съвет на Пловдив. Според данни от годишно проучване дейността им влияе негативно на качеството на въздуха в региона. С 46 гласа съветниците възразиха срещу намерението за създаване на кариера край село Първенец и удължаване на концесията на кариерата край село Белащица. Репортаж на Димитър Димитров и Антон Марчев.

След 4 часа дебати и прекъсвания за консултации бюджетът на Пловдив за 2020-та година бе приет на заседанието на Общинския съвет вчера. В следващите месеци Пловдив ще разполага с 345 милиона лева. След извънредна среща на кмета Здравко Димитров и съветниците от ГЕРБ бяха договорени 3 и половина милиона лева за шестте района на Пловдив. В предаването гостува заместник-кметът, който отговаря за финансите – Илия Кирчев.

След 24 години започна строителството на граничния пропускателен пункт Рудозем – Ксанти. Той се реализира по програма Интеррег България-Гърция. Общото финансиране на проекта, който включва и изграждане на пътни отсечки, е за над 38 милиона евро. За самия пункт българското правителство отпусна дофинансиране за над 18 милиона лева. Репортаж на Величка Петкова и Костадин Георгиев.


Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад