"Българският пръстен на Вагнер"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В "Денят започва" тази сутрин ви представяме един филм, който ще прикове пред екраните не само любителите на операта - защо, защото Вагнер е хевиметълът на класиката и операта. Този понеделник - 13 януари от 22:00 часа в рубриката "В кадър" на БНТ1 ще бъде излъчен филмът "Българският пръстен на Вагнер". За да представят филма в студиото бяха акад. Пламен Карталов - директор на Столичната опера и балет, и Миглена Стойчева - автор на филма.

"Зад това заглавие се крият 4 години страхотен труд на екипа на Софийската опера, това заглавие е комплимент към маестро Карталов и към неговите артисти, защото това, което са направили, не се е виждало на сцената на Софийската опера никога", подчерта Миглена Стойчева.

"Аз бих нарекъл този филм едно скерцо. Като чели на шега, ние направихме в този наш 4-5-годишен труд тетралогията Рихар Вагнер. Шега защото и самите ние не знаеме как се случи това. Вярвахме много в себе си, имахме тази увереност и филмът показва потенциала на Софийската опера, потенциала на град София като град на музиката, на България като страна на големи културни традиции", заяви акад. Пламен Карталов - директор на Столичната опера и балет.

Цялото предаване можете да видите ТУК.