Глоба за съжителство с малолетна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Съдът във Велико Търново отсъди глоба от 1000 лева на мъж, който живее на семейни начала с малолетно момиче повече от две години.

Екипът на "Денят започва" провери какво се случва в дома на 25-годишния Али Маринов и неговата любима Зоя в село Раданово и установи, че наказаните всъщност са пример за любящо и щастливо семейство.

Според съдебното решение на Великотърновския районен съд   трябва да плати глобата, тъй като откраднал невръстната си булка, когато била едва на 15 година. Младата двойка днес живее повече от щастливо в скромния си дом, началото обаче наистина не било лесно, разказва свекървата.

„От начало не им беше много хубаво.Тя малка, как да искат да я дават?! Те не са позволили и аз също не съм позволила, като всяка една майка и се сдърпахме малко. Те я набиха, майка й и баща й. Обаче аз нямам право и да я върна, тя като преспи с приятеля си, няма право да върви при майка си и при баща си. Вече къщата й е тука”, обяснява Марийка Маринова – майка на Али.

За две години обаче Али е успял да заслужи обичта и уважението на невръстната си булка.

„Обичам си мъжа, каквато и глоба да има ще си я платим, пак ще си бъдем семейство. Щастлива съм, разбираме се добре”, твърди откраднатата булка Зоя.

В края на миналата година семейната идилия изненадващо нарушила полицията. Полицаите нахлули в домът им и задържали и двамата за разпит.

„Изплаших се, защото ни извикаха на Тръмбеш. Разпитаха ни на колко години се оженихме. Питаха ме дали го искам, дали на сила е станало”, обяснява Зоя.

„Законът си търси правата, ние не се сърдим, че полицията дойде у дома, оня ден ходихме на дело и казаха, той добре, че не е съден, ако беше съден можеше да влезе и където не трябва. Ние не сме хептен от най-глупавите цигани, колкото и да е си разсъждаваме за нас, знаем си правата, всичко... Сега ще имаме глоба и по-малко ще си платим глобата”, казва свекървата Марийка.

Заради преживения страх младото семейство и роднините им са щастливи, че се отървали само с глоба и сега събират пари да я плащат. Този казус обаче разбуни духовете в село Раданово и хората се разделиха с противоречиви мнения. Голяма част са на страната на влюбените. Други пък казват, че това е начинът да се спре порочната практика деца да раждат деца.

Най – голямото доказателство за любовта на Али и Зоя е дъщеря им Яница, която скоро ще навърши една год. Пари за глобата младото семейство ще заделя от доходите на Али, който работи като секач в близката гора, въпреки това и двамата се шегуват за глобата, която наричат данък любов.

Цялото интервю може да видите ТУК