Бразилия се готви за Световното първенство по футбол

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В Бразилия тече трескава подготовка за предстоящото Световно първенство по футбол. В страната се строят много нови хотели, които да поемат огромния поток от фенове. Интересът към Мондиал 2014 ще повиши и цените на нощувките.

164 нови хотела ще приемат наплива от туристи в Бразилия по време на Световното първенство по футбол. Най-много хора се очаква да се съберат в Рио де Жанейро, където ще се играе финалът на Мондиала и още 6 от мачовете.

През юни се очаква да бъдат готови 6 хиляди и 500 нови хотелски стаи, които ще бъдат на разположение и за Олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година. Цените на нощувките по време на Световното първенство по футбол тази година, обаче, ще бъдат два пъти по-високи, отколкото за олимпийските игри през 2016-та, защото Мондиалът се очаква да привлече повече туристи. Средната цена на самостоятелна стая в хотел с две или три звезди в Рио де Жанейро е около 460 долара. По-евтин вариант за нощувка са хостелите и къщите за гости. Престоят там излиза по около 40 долара дневно на човек в стая с няколко легла. Най-ниски са цените в покрайнините на Рио де Жанейро, където нощувката струва не повече от 20 долара.

Автор: Савина Герджикова

Цялото предаване можете да видите ТУК.