Вандали рушат Алеята на спортната слава във Варна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Вандали рушат Алеята на спортната слава във Варна. Повредени са не само част от паметните плочи, но и уредите на безплатната фитнес-площадка на открито, която от половин година е достъпна за варненци.

Алеята на спортната слава е едно от най-привлекателните за отдих и тренировки места във Варна. В изграждането й частен инвеститор вложи повече от 700 хиляди лева. За по-малко от 6 месеца вандали успяха да повредят пет от десетте плочи, на които са изписани градовете, годините и спортовете, в които състезатели от града са печелили медали на Олимпиади. Част от уредите на откритата фитнес-площадка също са потрошени.vlcsnap-2014-01-13-09h04m04s49

"Стопанин е Община Варна, така пише поне на табелите. Има счупени гимнастически фитнтес уреди – от месец и половина не е възстановен", отбеляза Атанас Попиванов.

"Явно има някой, който има енергия да я изразходва по неправилен начин", коментира Борислава Радушева.

"Трябва да се обръща внимание. Да не се оставят нещата да се разрушат и тогава да се оправят", категорична е Соня Димитрова.

Алеята на спортната слава е с панорамна гледка към цялата плажна ивица и морето. Странното е, че всички виждат вандалските прояви, но никой не е подал сигнал. Защото независимо кой е посочен като собственик, замисълът на алеята е тя да бъде на всички.

Репортаж: Силвия Благоева

Цялото предаване можете да видите ТУК.