Сблъсък с политици - 8 години след инцидента на АМ "Тракия"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Поведението на "Атака" и на нейния лидер Волен Сидеров е един рецидив, който остава неконтролиран и все по-сериозен. Това заяви в "Денят започва" Явор Доков, който преди 8 години пострада при инцидента на АМ "Тракия". Това се случва през 2006 година - първият сериозен инцидент с участието на депутати от Атака и нейния лидер Волен Сидеров. Основният въпрос бе - променили се нещо в поведението на Атака, на прокуратурата и съда?

"Това, което се случи бе, че един млад човек в мое лице, което дълги години учи в чужбина, се връща в България, за да работи и да се развива, беше нападнат, бит, стрелян... И което е най-трагично в случая е, че българските институции, които са призвани да пазят обществения ред и сигурност, не успяха да си свършат до край работата", категоричен бе Явор. Той добави, че също толкова голям проблем е, че депутат, който трябва да е пример за обществото, е замесен в такъв случай и се държи по този начин.

"От 2006 година, макар да смея да твърдя, че случилото се с мен е най-сериозният от всичките, инцидентите си продължават и това е един рецидив, който остава неконтролиран и който се задълбочава и става все по-сериозен", категоричен е още Явор Доков. Той обясни, че за събитията от тогава единственият наказан е шофьорът на Сидеров и то с пробация.

"А самият Волен Сидеров не получи никакво наказание. Беше му свален имунитетът по този случай и по един друг случай - за подбудителство към лъжесвидетелство от страна на депутата Павел Чернев. Той беше оправдан и даже тези дни г-н Румен Петков зададе един уместен въпрос - защо държавното обвинение тогава даже не протестира тази оправдателна присъда. Той беше оправдан на първа инстанция и с това приключи всичко", добави още Явор.

Цялото предаване може да видите ТУК