Буксува ли социалният диалог?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Социален диалог има, въпреки че днешното заседание на Тристранния съвет вероятно няма да се състои. Аз, обаче, добре разбрах от какво имат нужда синдикатите и работодателите - на тях им трябва още малко време, за да се подготвят за дебата по бюджета и за бюджета на НЗОК, каза в "Денят започва" вицепремиерът и социален министър Йордан Христосков.

Според него след административното вдигане на минималния осигурителен праг няма да доведе до сътресения в икономиката. Пророкуванията за повишаване на безработицата, за съкращения на работни места се опровергават от случващото се от 2003 година насам с въвеждането на минималните осигурителни прагове, добави социалният министър.

Вдигането на осигуровките за пенсии се дискутира като един от възможните източните на преодоляване на дефицита в общественото осигуряване, но в никакъв случай не става дума за увеличение от 7%, а не повече от 1%, каза още Христосков и подчерта: "Но подчертавам - това е предложение, анонс към следващото правителство като един от вариантите да намалее дефицита."

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад