Лютеницотерапия

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В сезона на зимнината, екип на "Денят започва" тръгна по пътя на лютеницата, който го отведе в едно село близо до София. Там се оказа, че вече втора поредна година се практикува лютеницотерапия.

Онзи ден в село Пожарево обявиха код червен, но не заради лошото време, а в името на лютеницотерапията. И ние тръгнахме по пътя на хляба и в търсене на лютеницата. Млади и не толкова млади се обединиха в правенето на традиционно българската зимнина – кой с каквото може. Летвата беше вдигната високо.

„Пожаревската лютеница е the best in the world”, заяви чужденка.

За втора поредна година жителите на село Пожарево се събират и заедно прилагат терапия с водещи елементи: лютеница, прословутата пърженица от пабирок на баба Вела, току що омесен и изпечен хляб и тук таме малко вишновка в желания цвят. Всичко това в името на една благородна инцииатива – да се поддържа дейността на читалището през идната година. Всеки желаещ можеше да се присъедини към събитието – необходимо беше само да донесе буркани, някой и друг килограм домати и чушки и доброто си настроение.

Тайната пожаревска рецепта за лютеницотерапия бе разкрита за „Денят започва“.

Лютеницотерапията в подкрепа на дейността на читалището за втора година доказа, че желанието, добрата организация и оригиналната идея може да обедини хора от различни възрасти в една обща кауза.

След терапията с лютеница пожаревци ни изпратиха в добро здраве, с няколко буркана и разбира се – хоро.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад