Четин Казак за избора на нов главен съдебен инспектор

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Европейската комисия категорично заяви в доклада си, че ще проследи внимателно избора на главен съдебен инспектор и ще обърне внимание дали е гарантирана състезателността и конкурентността на процедурата. Това е един от мотивите БСП и ДПС да внесат предложение за прекратяване на процедурата, заяви за "Денят започва" председателят на правната комисия в Народното събрание Четин Казак.

"Ние не сме се усъмнили по никакъв начин в собствения си кандидат. Единственото, което се случи е, че поради факта, че никой не внесе втора кандидатура в предвидения срок останахме само с една кандидатура, което обективно елиминира състезателността и конкурентността в процедурата",категоричен бе Казак.

Въпреки отхвърлената молба на Бойко Борисов сроковете за подаване на кандидатури да беше отхвърлен, Четин Казак отбеляза, че другият мотив за прекратяването е отказа на ГЕРБ да подкрепи единствения кандидат - съдията от Върховния административен съд Веселина Тенева.

"При това условие знаете, че тази кандидатура е обречена, тъй като по Конституция има изискване за избора на главен съдебен инспектор кандидатурата да получи подкрепата на повече от 2/3 от всички народни представители", добави председателят на правната комисия в Народното събрание Четин Казак.

Относно това дали същият кандидат ще бъде предложен на повторната процедура, той обяви, че не знае дали Тенева ще желае да участва в нея, "след всичко на което беше подложена - като атаки, като обвинения, като внушения".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад