Мъж живее в нищета с двете си деца

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

50-сет годишен мъж от свищовското село Деляновци издържа две деца със 160 лв. на месец. Семейството живее в стара порутена къща, а децата ходят на училище в съседното село Морава, само когато има училищен автобус. Историята за "Денят започва" разказват нашите кореспонденти.

Евгени Стефанов е баща на 4 деца. Преди една година съпругата му Галина го изгонила от вкъщи, заедно с две от децата – Ангел и Светльо, защото искала да бъде с друг мъж. Тогава Евгени е принуден да отиде при баща си, за да осигури поне подслон на децата.

Евгени Стефанов: "Майката системно ни е напускала, напускала семейното гнездо.  Напуска децата си, връща се – ей така. И най-накрая като реши, че не може да живее с мен, след като аз забелязвам всякакви нейни изневяри и тя решава, че трябва да бъдем изгонени.“

Евгени работи като огняр в шивашки цех в село Морава. За да гледа децата си, той е на 4-часов работен ден.

Евгени Стефанов: "Живея със 160 лв. Искам да благодаря на баща си, който покрива разходите за ток, вода, дърва.“

Съпругата на Евгени не се интересува от децата. Не дава детските надбавки на бащата и дори отказва да вижда Ангел и Светльо.

Евгени Стефанов: "Винаги са били изпрани и изгладени,  като аз за всичко се грижа, но майката не обръща никакво внимание. Ходили са няколко пъти да си търсят детските, но тя не ги дава. Децата са се отчуждили от нея, защото не един път са лъгани от нея.“

Малкият Ангел е на 8 години, а Светльо - на 12. И те, като всички деца, мечтаят за уютен дом, играчки и най-вече за храна.

Младежите от благотворителното сдружение „С вяра в доброто“ решили да помогнат на семейството с най-необходимите неща – храна и пари.

Христо Христов – член на сдружение „С вяра в доброто“: "С всеки изминат ден се убеждавам, че има такива все по-страшни случаи като този и даже това, което сме направили е една малка бръмчица."

Евгени Стефанов: "Дано занапред се срещнат такива хора, които да ни даряват с обич, средства, кой с  каквото може да ни помогне.“

Евгени се надява добри хора да му предложат и нова работа, за да може да изкарва повече пари и да се грижи за семейството си.

Всички части на предаването можете да видите ТУК.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад