Ватман пресъздава трамвайната история на София

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Историята на столичния трамваен транспорт в мащаб от миниатюрни модели направени с много търпение - това разкрива работилницата на ватмана Георги Александров.

Георги е от хората, които са сбъднали детската си мечта. Вече 10 години е ватман в Столичния градски транспорт, но любовта му към трамваите започва когато е едва шест годишен.

През 1987 година, една ватманка му позволила да се качи при нея и да направи кръгчето на последната спирка на "Овча купел" на трамвай "4". Същата година Георги започва да моделира свои собствени трамваи в мащаб от миниатюрни модели.

В момента Георги разполага с всички видове столични трамваи, изработени от картон. Готов е да дари колекцията си в бъдещия музей на трамвайния транспорт, но при условие, че бъде възстановена трамвайна мотриса от серията "София 70". В момента тя е в трамвайният завод и чака своето възстановяване.

Дори и Георги да дари трамвайния си парк, няма да остане без хоби - цяла стая в домът му е превърната в макет на идеалния град. Ръчно сглобени къщи, заводи, фабрики, дори отлети от гипс планини и разбира се железопътна линия.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад