Десетки безработни в бюрата по труда на територията на Благоевград и Кюстендил

„На фокус: Регионът” от Благоевград:

Десетки безработни в бюрата по труда на територията на Благоевград и Кюстендил
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Обявеното извънредно положение в страната затвори ресторанти, заведения за хранене, хотели, цехове, магазини за дрехи и други стоки. Всеки ден десетки безработни хора се регистрират в бюрата по труда на територията на областите Благоевград и Кюстендил. Какъв е редът за регистрация в бюрата по труда и какви помощи ще получават хората, останали без работа? Гост в „На фокус: Регионът“ – Станислава Поповска – директор на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ в Благоевград.

Производителите на ранни зеленчуци твърдят, че реколтата им е с много добро качество, но ще се наложи да я изхвърлят, защото няма да могат да я пласират. Те се притесняват, че няма да могат да продадат и разсада за зеленчуци и някой от земеделците в Югозападна България вече се отказват от производството.

Районното мюфтийство в Благоевград предприе мерки срещу разпространението на COVID-19. Забранени са ежедневните религиозни служби, но вярващите отправят молитвите от домовете си.

Водачи на традиционни изповедания у нас изразяват своите послания, свързани с изпитанието, на което сме подложени във връзка с разпространението на коронавируса. Как отделните изповедания съобразяват богослужебния си живот с наложената карантина? Разговор по темата с пастор Димитър Кърлев от Евангелската съборна църква в Банско. Темата се осъществява със съдействието на Националния съвет на религиозните общности у нас.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад