Дигиталната трансформация на производството в Пловдивския регион

„Фолксваген“ отложи окончателното си решение за изграждането на завод за автомобили в Турция. Как това влияе на шансовете на България да привлече инвеститора? Какво е бъдещето на автомобилната индустрия в Пловдивския регион? Подготвени ли са фирмите за дигитализацията на производството и какво отношение има този процес към кадрите в индустрията? Какво привлича инвеститорите? Разговор в „На фокус: Регионът“ от Пловдив с Георги Стоев – част от екипа, преговарял с „Фолксваген“, икономически анализатор и председател на УС на „Тракия тех“.

Дигиталната трансформация на производството в Пловдивския регион
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Местни избори: Идеите за развитие на Пловдив на Георги Колев от ЗС “Александър Стамболийски“.

Книжарницата „Надежда“ в Пловдив е създадена с мисия от сдружение „Паралелен свят“, но може да затвори врати година след като беше открита. Така има риск младежите с интелектуални затруднения, които работят там, да останат без работа. Причината е,че проектът по програма „Развитие на човешките ресурси“, финансиращ социалното предприятие, част от което е и книжарницата, приключи. Репортаж на Таня Матева и Александър Алексиев.

Пловдив беше домакин на специализиран международен форум, посветен на изкуствения интелект и електронното лидерство. Доклади изнесоха редица именити учени, сред които и академик Васил Сгурев. По думите му, най – голямото предизвикателство пред развитието на изкуствения интелект е компютърът да моделира поведението на човека в кризисни ситуации, в които трябва да се вземат бързи и важни решения. Ето защо, още дълги години човешкият фактор ще остане незаобиколим, въпреки напредъка на технологиите. Интервю с акад. Васил Сгурев на Деница Торньова и Димитър Рочев.

Гледайте "На фокус: Регионът" в сряда от 18:30 часа по БНТ2!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад