Гяуров: Аз изобщо изключвам версията Сертов да е отвлечен

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не съм привърженик на бомбастичните версии, които се развиха в медиите за изчезването на бившия директор на ДАНС Петко Сертов, заяви в студиото на "Денят започва" Димо Гяуров, бивш директор на Националната разузнавателна служба. Мисля си, че всичко, което евентуално му се е случило, е свързано с някакъв негов личен проблем, коментира той. Изключвам напълно възможността за отвличане, още повече възможността това да е свързано с неговата бивша работа, възможността това да е форма на провокация към държавата, да има някаква връзка с проекта "Южен поток" и всякакви такива версии, категоричен беше екс разузнавач номер 1.

Петко Сертов е в момента обикновен български гражданин, директор на ДАНС е бил преди 5 години, ако някой е имал намерение да отмъщава, имал е достатъчно време за това, коментира Димо Гяуров. "Не е съвсем вярно, че отмъщението се поднася студено, напротив", каза той.

По казуса с КТБ - какво общо има Петко Сертов, ако някой е за утрепване - това е актуалното ръководство на ДАНС, то има вина за това, което се случи, не Петко Сертов, заяви Гяуров.

Аз изобщо изключвам версията Сертов да е отвлечен, категоричен беше бившият директор на НРС.

Димо Гяуров изрази мнението си, че реакцията по случая е малко превъзбудена, коментарите са малко повече, отколкото е необходимо.