Индустрията показва в Пловдив технологичните си постижения

Индустрията показва в Пловдив технологичните си постижения
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В разгара на Пловдивския технически панаир над 600 фирми от 34 държави от Европа, Азия и Северна Америка показват своите разработки и иновации в сферата на машиностроенето, енергетиката и дигиталните технологии. Какво показва това, активен ли е бизнесът, въпреки сигналите за криза? На живо от панаира Златка Далчева разговаря с главния директор на изложението Иван Соколов.

Какви са възможностите за партньорство между бизнеса и университетите? Как научната дейност в учебните заведения се използва от бизнеса? Разговор в студиото с проф. Стефан Драгоев – заместник-ректор по научната дейност и бизнес партньорство в Университета по хранителни технологии в Пловдив.

Как технологиите отговарят на новите изисквания на модерния град? Как безпилотните летателни апарати могат да се включат в градската среда и за какво, както и необходима ли е законодателна регулация? Пряко включване от панаира с проф. Димо Зафиров от Техническия университет в Пловдив.

В „На фокус: Регионът“ показваме и как 3D скенерите могат да помогнат за опазване на паметниците на културата, както и как пловдивчани създадоха безплатно мобилно приложение в помощ на бъдещите майки.

В студиото на предаването гостува и Росица Касабова – председател на сдружение „Спри рака“, за да разкаже за предстоящия четвърти благотворителен крос и научната конференция „Хематологията – успехи и предизвикателства“.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад