Къщата на Ванга отваря врати за посетители

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В "Денят започва" ви заведохме до къщата на баба Ванга в Рупите. Днес от 11 часа за първи път от 18 години насам къщата отваря врати за посетители.

На гости в студиото беше писателя Николай Стоянов - близък до семейството на Ванга. Той разказа, че затварянето на къщата е било с цел лесна печалба на пари от вещите, до които се е докосвала Ванга.

В прякото ни включване от Рупите нашият репортер Антон Чавдаров говори с адвокат Иван Дранов, който е прдеседател на фондация "Ванга". Адвокатът каза, че за всички, които са пазнавали баба Ванга днес е празник. Вложени са много усилия, за да може къщата да отвори врати. Направена е раставрация. Възстановени са почти всички мебели и икони. Най-ценното вътре са вещити е предметите, до киото тя се е докосвала.

Предвидено е днес в 11 часа ще се направи водосвет. След това ще гражданте ще могат да влезнат и да видят трите стаи. Отварена ще е и приемната. Ще се влиза до вратите. Не може да се сяда или ляга по мебелите. Няма да се плаща за посещението. Няма да се плаща и паркинга. Къщата ще бъде отворена съобразно графика и работния режил на фондацията.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад