Непокрит мръсен канал създава проблеми в дупнишко село

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Открит мръсен канал повече от 30 години трови с миризмите си живеещите на една от улиците в дупнишкото село Самораново. Според местни жители положението е нетърпимо особено през лятото, когато от канала излизат плъхове, а наоколо гъмжат комари. От община Дупница поеха ангажимент да отстранят проблема до два месеца.

Мръсният канал достига до една от крайните улици в Самораново в бетонни тръби. В началото и обаче мръсната вода изтича от тях в открита вада, която преминава през цялата улица, след което се влива в близката река.

Валентин Стоянов: "Тука пълзят плъхове, кучета, котки - мирише на разстояние, може би километри."

Иван Гонев: "Тука деца минават, тука деца играят. Комари – ако погледнете нагоре, да видите какво става."

Каналът се намира близо до детската площадка и парка на селото. Местните хора се страхуват да не пламнат зарази. Те са се оплаквали многократно до различни институции. От Общинското ръководство в Дупница казаха, че след постъпили от селото сигнали са предприети мерки за решаване на проблема.

Крум Милев, заместник-кмет на община Дупница: „Подписваме договор и до 60 дни ще бъде направен канал, както си трябва – по европейските стандарти.”

Ще бъдат положени 160 метра бетонни тръби, по които мръсните води ще отиват направо в реката. Ще бъде възстановена и близката детска площадка.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад