Каракачанов: Политиците да спрат да си правят експерименти с изборния кодекс

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Красимир Каракачанов: "Крайно време е българските политици да спрат да си правят експерименти с изборното законодателство конюнктурно в своя полза."

Концепцията за интеграция на ромите е представил възможно най-прозрачно.

Красимир Каракачанов: "За мен въпросът с циганското население на България, по-точно за онази част от него, която смята, че има права, но няма задължения, която смята, че може да посегне върху вашия живот, здраве, достойнство, вашия имот, вашите пари - това повече не може да продължава. Не може да се правим на политически коректни, защото така било модерно в Европа."

Според лидера на ВМРО след 29 години интеграция проблемът с ромите е 29 пъти по-голям, отколкото през 1990 г. Тогава законът е важал за всички и не е имало правозащитни организации, които да защитават изнасилвач, защото при ареста полицаят му е ударил шамар.

"Крайно време е да спрем тази политика на лицемерие", категоричен беше Каракачанов.

И подчерта, че не иска това да е концепция "Каракачанов", очаква това да бъде държавната концепция, която иска да реши сериозно този проблем. И всеки, който има разумни предложения по тази тема, може да ги представи.

По промяната в Закона за отбраната и въоръжените сили военният министър отбеляза, че предлагат войници и военна техника да се включат в операции при тероризъм и големи безредици.