Министър Греков за субсидиите, земеделието и тютюна

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

От 27 до 31 януари ще бъдат изплатени всички субсидии, които са по Системата за единно плащане на площ. Може би ще остане една малка част - има спор върху за тяхната автентичност. До 20:00 часа снощи бяха излатени около 1 млрд. и 220 млн. лева на земеделските производители. Това съобщи в "Денят започва" земеделският министър Димитър Греков. Той добави, че е платена и онази част от средствата, която се полага на животновъдите - 30% или 32 млн. лева. "Днес, до края на работния ден, всички средства на всички точно, коректно подали - без застъпване площи, земеделски производители ще бъдат изплатени", заяви Греков.

Част от това, което е необходимо да се направи, за да се изкупи тютюна е направено вече, каза земеделският министър и подчерта, че Министерството следи отблизо как върви този процес - чрез експертни комисии по места. Проблемът не е решен напълно, но фирмите-изкупвачи все пак са се ангажирали до края на февруари да бъде изкупен целия произведен тютюн у нас.

Димитър Греков допусна, че е възможно да има картелно споразумение между фирмите-изкупвачи на тютюна и отрече да има някакво политическо заиграване със съдбата на тютюнопроизводителите. В момента Земеделското министерство обмисля още законови промени в полза на тютюнопроизводителите, добави още земеделският министър.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад