Няма официална информация за ареста на кмета на Тетевен

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Все още няма официална информация за причините за ареста на кмета на Тетевен – Милен Милев и тримата му заместници Детелин Пърлев, Левчана Хаджиева и Десислав Цветанов. Общинското ръководство е било задържано вчера в рамките на операция на ДАНС.

Акцията на ДАНС е започнала вчера около 17:00 часа и е приключила за около половин час. Официалната информация е, че кметът на Тетевен и заместниците му са задържани заради образувано наказателно производство. По непотвърдена информация обаче още преди дни службите са разпитвали общински съветници във връзка с усвояване на пари по европроекти, свързани с разпределение на храни.

Служители на общинската администрация вчера твърдяха, че акцията е била изненада за тях и отказаха да дадат повече информация. Задържането на кмета и тримата му заместници е за 24 часа. От прокуратурата отказват да дадат повече подробности.

Милен Милев спечели местните избори през 2011 г. за кмет на Тетевен, издигнат от Земеделски народен съюз. В предишния мандат Милев беше председател на общинския съвет в планинския град.

Очаква се днес окръжна прокуратура да даде повече информация за причините за ареста на кмета на Тетевен и тримата му заместници.