Живот на четири колела

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Сега ще ви покажем една история за приключения и хиляди километри, прекарани на пътя. Животът на четири колела запленява  все повече българи. Пътуването с кемпер е хоби с десетки последователи. Един от тях е Алескандър Савов, който преправя стари бусове в кемпери и досега е успял да прекоси цяла Европа.

Намираме Александър Славов отново на пътя заедно с трите му деца. Возим се в последния товарен бус, който е преправил в кемпер. Отнема му два месаца, за да го обзаведе. Гледал е скици в интернет форуми.

Семейството на Александър е прекосило с кемпер цяла Европа. Стигали са и до Азия.

Най-малкият в семейството ни развежда в кемпера. Вътре има всичко, което човек може да намери у дома.

Голяма част от оборудването се намира в багажното отделение на буса. Всичко работи на ток и газ.

По този начин пък изглежда един от фабричните кемпери, които са среден клас. Негов собственик е Ангел, който също от 10 години е на пътя. Пропътувал е над 100 000 хил. км. из Европа. Показва ни на картата пътя към предстоящата дестинация - остров Лефкада. Разказва, че разходите са различни. Средният разход на гориво е около 15 литра на 100 км.

Любителите на кемпери разказват, че дестинацията най-често се решава на момента, а посоката винаги може да бъде променена. Именно в усещането за неизвестното  се крие тръпката да пътуваш с кемпер.