Община Бобошево остана без аптека, местните поръчват лекарства на горещ телефон

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всеки жител може да позвъни на телефона в общината и да посочи от кои лекарства има спешна необходимост. Те ще му бъдат доставени от служителите на общинската администрация още в същия ден. Личният лекар в Бобошево обясни, че често кметските наместници на отдалечените села също доставят на хората медикаментите.

Д-р Къчно Ценов: "Кметските наместници са плътно ангажирани с тази дейност, всички до един. На пациентите взимат рецептурната книжка, идват тука, изписваме лекарствата от аптеката и им ги занасят... Това мисля, е едно добро решение на въпроса."

Според жителите на Бобошево това е временно решение на проблема и трябва отново единствената аптека, която обслужва близо 4 000 души, да заработи.

Славка Джукева: "Не е удобно."
Борис Везенков: "Може както се разнася хляб по селата и лекарствата да се разнасят. Всичко зависи от парите, дали Общината има пари."

От Общината обясниха, че вече е сключен нов договор с фармацевт и аптеката ще отвори в началото на следващия месец. В момента се подготвят документите в Регионалната здравна инспекция.

Крум Маринов, кмет на община Бобошево: "Имаме възможност да подпомогнем и млади аптекари, помощ финансова за набавяне на резерва лекарства, които трябва да разполага една аптека."

Бизнесмени от града също са предложили помощ за снабдяването на аптеката с медикаменти.


Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад