Отново замърсиха река Марица – този път с нефтопродукти

В предаването от Пловдив:

Отново замърсиха река Марица – този път с нефтопродукти
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По-малко от две седмици след като река Марица беше замърсена с пестициди, вчера във водите ѝ бяха изпуснати нефтопродукти. Повече за инцидента и за реакцията на институциите от репортажа на Галена Паскова и Димитър Рочев.

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев се срещна с представители на фирмите, които са потенциални замърсители в района, за да настоява за повече контрол. В пряко включване от Пазарджик Мариела Хубинова обобщава резултата от срещата и набелязаните мерки.

В студиото Марин Маринов от Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ и Валентин Димитров – председател на риболовно сдружение „Олимпик 2002“, коментират щетите от инцидента, възможния ефект върху флората и фауната в реката, както и необходимите мерки справяне със ситуацията.

От новините на Българската национална телевизия зрителите знаят за случая в Пазарджик, при който учителката в основно училище „ Проф. Иван Батаклиев“ Верка Маратилова е накарала третокласници да заплюят свой съученик за наказание. Какви ще бъдат ефектите от този инцидент за детето и неговите съученици? Как може да бъде обяснена постъпката на учителката? Къде могат да бъдат търсени причините? Разговор с доц. д-р Юрий Янакиев от катедрата по психология на Педагогическия факултет на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Доц. Янакиев е и автор на книгата „Диагностика на Бърнаут синдром при педагогическите специалисти. Стратегии за справяне с хроничния стрес на работното място“.

Веселина Ралчева бе удостоена с приза „Биопроизводител на 2019 година“. Отличието се връчва за първа поредна година от изданието „Български фермер“. Какво е да си биопроизводител у нас? Кога цената на биопродуктите ще стане по-достъпна? Как приетият в началото на тази година Закон за маслодайната роза ще промени сектора? В студиото на „На фокус: Регионът“ гостува биопроизводителят Веселина Ралчева.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад