Радост на леда

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Две ледени пързалки ще радват великотърновци в предпразничните дни, по Коледа и Нова година. Пързалките се превърнаха в традиционни за жителите на старата столица от няколко години. Така и тази година, уютен гардероб, модерни кънки и огромна доза забавление очакват феновете на леда във Велико Търново.

Едно от големите коледни забавления за жителите на Велико Търново е ледената пързалка. Тази година забавлението е двойно – модерните ледени пързалки за две. Съоръженията са с площ съответно от 400 и 600 кв. м., оборудвани са със специализирана техника за поддръжка на леда, модерни кънки и топли съблекални.

За първа година на ледена пързалка се радват и жителите Горна Оряховица. За официалното и откриване пристигна медалистката от две олимпиада Евгения Раданова.

„Радвам се, че всички хора ще имат възможност да видят този красив спорт да го опитат да видят, че не е толкова страшен, а и защо не един ден новия световен шампион по кънки да не е от Горна Оряховица“, каза тя.

Пързалката се намира на центъра на града, който е украсен с пищна новогодишна украса и всяка вечер събира малки и големи. Жителите на Велико Търново и Горна Оряховица ще имат възможноста да се забавляват върху леда до края на февруари.