Зеленчуковите борси в условия на извънредно положение

Темите в предаването:

Зеленчуковите борси в условия на извънредно положение
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Търговските вериги да предлагат родна продукция от местни производители и след края на срока на приетото от Министерския съвет постановление, апелират стопани. Те призовават потребителите да избират българска продукция, която гарантирано ще бъде прясна и с добро качество. Според зеленчукопроизводителя Иван Кабуров ще отнеме време, докато земеделците се приспособят към изискванията на големите вериги, но това е правилният път в условията на извънредното положение. Репортаж на Галена Паскова и Стоян Станчев.

Как продължават да работят в условията на извънредно положение зеленчуковите борси? Какви са загубите им, заради временното затваряне на пазарите? Какви са последните тенденции за нивата на цените на плодовете и зеленчуците? Какво се търси българска продукция или внос? Гост в студиото на „На фокус: Регионът“ е изпълнителният-директор на най-голямата в региона на Пловдив борса Илия Гатев.

Пловдивчанин организира дарителска кухня, чрез която осигурява храна на нуждаещите се. Разговор с инициатора на идеята Костадин Шанков – ветеринарен лекар.

Как извънредното положение изпитва вярата. Как се отбелязват религиозни празници във време на социални изолация. Разговор с Алекс Леви – председател на Израилтянския духовен съвет в Пловдив, и с Танер Вели – районен мюфтия на Пловдив.

Ученик от Пловдив направи 3D макет на базиликата Свети Петър във Ватикана. Репортаж на Николай Райшинов и Стоян Станчев.

Българската федерация по таекуон-до организира първото онлайн държавно първенство по форма. Разговор с Костадин Димитров – кмет на район „Тракия“ в Пловдив, но и заместник-председател на Управителния съвет на федерацията.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад