Андрей Райчев: България е изправена пред изискване от своите политици да направят нещо

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Много се шуми около Американското посолство, но трябва да кажа, че те не правят нещо лошо. Нашите съюзници се безпокоят за нещо, което е реално опасно за България, а именно да изпаднем в многомесечна криза, това каза в "Денят започва с Георги Любенов" социологът и политически анализатор Андрей Райчев.

България е изправена пред изискване от своите политици да направят нещо. Западът отлично разбира това. Имаме световна инфлация. Допълни, че инфлацията е от субсидиите. "Напечатахме много пари по вируса и имаме да изплатим тези пари", обясни той.

Предстои един голям икономически срив в Европа. Войната е също важен фактор. Не се знае докога, накъде, нито как ще продължи. Всичко това изисква България да е стабилна, изискват консенсус в нашите управляващи, категоричен е Райчев.

Допълни, че вместо това обаче виждаме поляризация и неспособност да направят правителство. Политикът има задължение в криза да е адекватен, "а аз не виждам нашите политици адекватни за криза".

От друга страна, ако бъде направено правителство със същите 4 партии. "Нашите политици се опитват без да се променят, да направят нещо." Райчев определи като позитивна позицията на президента Радев. Определи като разбираема позицията на "Продължаваме промяната", които възникнаха като центристка формация и сглобиха четири несглобяеми неща - БСП с ДБ, плюс Трифонов с неговия личен маниер.

От пролетта на тази година започнаха да вървят вдясно и в момента са дясната партия в България и навлязоха в полето на "Демократична България", коментира той, като допълни, че е по-вероятно двете формации да се съюзят.

Райчев подчерта, че социолозите не мерят ръст на "Възраждане", защото офертата им е много радикална. "Дълбоко съм убеден, че българинът не желае втори 10 ноември."

Социологът каза още, че шансовете за правителство са 50:50.

Какво още каза Райчев - вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад