Антоанета Цонева: Едни четвърти избори не са силно решение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Формулата за успеха за съставяне на правителство с третия мандат е с диалог и търпение и с научени уроци от грешките, които допуснахме всички в рамките на предишното управление. Даваме си ясна сметка, че трябва да се коригират дефицитите, които съществуваха. Много добре трябва да се структурира процесът по взимане на решения, комуникацията между партньорите в управлението, необходимо е да има много ясен план, това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ПГ на "Демократична България" Антоанета Цонева.

Една много ясна програма с конкретни задачи и срокове ще вдигне темпото в Парламента. "Ние имаме нужда от по-високо темпо, когато говорим за реформи. А наш основен приоритет е съдебната реформа, електронното управление, административната реформа. Ние имаме много висока степен на готовност и затова не искаме да прекъсваме процеса. Сред тези 23 закона - една част от тях са свързани с реформата на съдебната система. Част от тях са готови, други са почти завършени, трети са на обществено обсъждане", обясни Цонева.

В ситуацията, в която сме, разговорът за конкретиката става ключово важен, подчерта тя.

Ако третият мандат дойде в "Демократична България", това, което ще правим всички бъдещи партньори в управлението е важно стратегията, която ще предприемем да отговаря на нуждите на времето. Кризите, свързани с войната и инфлацията, се нуждаят от взимане на решения. "Според нас едни четвърти избори не са силно решение. Ще се върнем и ще разговаряме по конкретните задачи", допълни Антоанета Цонева.

Ние не търсим, не искаме и няма да търсим подкрепа за управление от ГЕРБ, категорична е тя.


Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад