Любомир Каримански, ИТН: Има шансове за ново правителство. Позитивно съм настроен и съм оптимист

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нагласата в "Има такъв народ" е да има правителство с третия мандат във формата на доскоро съществуващата коалиция. Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" Любомир Каримански, депутат от ПГ на ИТН и председател на комисията по бюджет и финанси в 47-то Народно събрание.

    "Има шансове. Позитивно съм настроен и съм оптимист. Не за друго, а защото виждам и колегите от ДБ и БСП, че имат желание за съставянето на правителство. Това е отговорното поведение - да има кабинет с третия мандат. Затова го разглеждаме като един общ мандат между всички коалиционни партньори, които бяхме в началото. Нямаме фиксация мандатът да е у "Има такъв народ". Която и да е от другите политически сили да имат мандата, смятаме, че желанието да има правителство ще е факт."

За да участват в евентуален кабинет с третия мандат, от "Има такъв народ" държат на подробна управленска програма и ясно разписан комуникационен план между коалиционните партньори, "за да не се скъса пак връзката" между партиите в управлението, обясни Каримански.

От партията смятат, че е редно на преден план да излязат експертите, а не политическите лидери. Каримански посочи, че именно затова Слави Трифонов не е начело на преговорите, а вчера и Тошко Йорданов е дал знак, че политическите фигури трябва да се отдръпнат.

    "Когато едни лидери направят крачка назад, е редно и другите лидери да направят крачка назад. По-доброто е крачка назад на всички лидери и нека технократите и тези, които наистина прилагат стандартите, да заемат тяхното място", призова Каримански.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси в парламента заяви още, че тревогите за наближаващата есен са в много посоки - от това откъде ще получаваме газови доставки до инфлацията, която продължава да расте, макар и с по-бавен темп.

Според него няма да се налага допълнителна актуализация на бюджета наесен. Ако има нужда да се правят корекции, те могат да станат и през бюджетната процедура за следващата година, която трябва да стартира през септември-октомври.

Целия разговор вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад