Новата вълна и новите мерки - реалност и прогнози

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

20% от пробите са ковид вече са положителни. По тази тема е първият ни разговор днес с председателя на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов и математика д-р Лючезар Томов

Д-р Томов заяви, че имаме лятна вълна, свързана с миграция от градовете към селата и към други държави, слачуите са привнесени отвън. Вълната се забавя. "Очаквам ускорението на тази вълна да спре скоро и до края на август да имаме спад на случаите."

През септември се очаква нова вълна. Що се отнася до мерките - трябва да се атакува основното, че вирусът се разпространява аерозолно и че трябва да се контролира качеството на въздуха. Епидемията няма да свърши скоро и ще има и други епидемии. Вирусът еволюира по-бързо от нашата имунна система, обясни той.

Ричард Алибегов коментира, че ситуацията в момента е същата като през последните две години - месеците юни и юли са спокойни, идва август и започва леко да расте броят на заболелите от ковид. Два месеца по-късно сме с 50% капацитет - маски на персонала, маски на хората, масова паника.

По думите му в последните дни, когато доц. Кунчев излиза по телевизията, хората масово си подават молби за напускане от заведенията, защото знаят вече какво следва. Публикуваният план е същият като миналата година и не е обсъден с браншовите и работодателските организации.

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад